Dagens outfit: I cardi+jeans+tee (som sædvanligt)

Picnic med ruller

PhotobucketPhotobucketI mandags nød jeg min sidste fridag i Kongens Have med hr. kæreste og nogle venner. Vi spillede Uno, hørte sommersange og spiste god mad, som hr. kæreste og jeg stod for i denne omgang. Helt ubevidst blev det overordnede tema ruller og wraps 🙂

Hr. kæreste tog nogle tortilla-wraps, smurte dem med Philadelphia, dryssede med purløg og lagde skiver af røget laks over. Rullede sammen, og pakkede dem individuelt ind i husholdningsfilm. Så var det bare med at skære dem ud i mundrette bidder før servering… Han lavede også en version med pesto, salat, agurk, semi-dried tomater og bresaola. Tasty!

Jeg stod for de vietnamesiske sommerruller, som I kan se på det nederste billede. Læg tynde risnudler i blød i varmt vand fra hanen. Kog nogle tigerrejer i deres skal i vand tilsat en smule salt, sukker og et skvæt eddike. Hæld kogevandet fra, og hæld over med iskoldt vand. Pil rejerne, flæk dem på langs og pil tarmen ud. Dræn nudlerne, og kog dem bløde i kogende vand.

Blød rispapir ud i en balje med varmt vand fra hanen. Drys lidt strimlede mynteblade på rispapiret, der er placeret på et skærebræt. Læg rejer på (evt. med den orange side nedad, så de skinner igennem rispapiret), salatblade og strimler af mango, agurk og lidt nudler. Rul rispapiret sammen om fyldet og pak rullen ind i bagepapir – ellers klistrer de sammen. Server med sojasauce.

Det er virkelig perfekt picnic-mad – og ikke så svært som det ser ud til 😉 Til dessert stod den på melon, mango og jordbær skåret i mundrette bidder. I glassene var der hjemmelavet lemonade. Glæder mig allerede til næste picnic!

17 kommentarer

  • Mmm, det ser lækkert ud! 😀

    /Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ihh, jeg vil også inviteres på picnic i det grønne… Misundelse 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • LAKSEWRAPS…. MUMS jeg er helt vild med dem. NAM.

    Mvh. Michelle-Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Elsker bare at spille Uno.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Det gør jeg også – selvom jeg er en ualmindeligt dårlig taber!
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums, det ser godt ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Hvorfor skal risnudlerne lægges i blød i varmt vand fra hanen? Det er netop rigtig mange tungmetaller i varmt vand fra hanen. Kan det ikke gøres ved at lægge dem i blød i kogt vand fra elkedlen? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Det er bare sådan, at jeg erfaringsmæssigt får nudlerne med den bedste konsistens 😉 Hvis du koger dem direkte i kogende vand, bliver de noget være splat. Hvis du frygter tungmetaller, kan du evt. koge vandet, lade det køle ned, og så lægge nudlerne i blød 😉
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    I know, Jeg lægger dem nemlig selv i blød i et vand som er dampet godt af fra elkedlen :). Prøv at google tungmetaller. Det er ikke anbefalet at indtage dem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åha, hvordan bar du dig nogensinde ad med at tage soya sauce med på picnic, uden at det ville munde ud i noget værre snavs? 🙂
    Btw, lækre goi cuons – lige i mundfuldsstørrelse!

    /Nico og Mi
    http://micolai.blogspot.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Min kæreste var så opfindsom og hældte soya på de der små flasker, man får med, når man køber takeaway sushi 😉 Så ikke noget rod der 😉
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] tiden kan I måske finde inspiration i disse opskrifter a la asien, som jeg tidligere har vist: Vietnamesiske sommerruller, moo shoo pork, forårsruller, thaisuppe og […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: I cardi+jeans+tee (som sædvanligt)