Picnic med ruller
I mandags nød jeg min sidste fridag i Kongens Have med hr. kæreste og nogle venner. Vi spillede Uno, hørte sommersange og spiste god mad, som hr. kæreste og jeg stod for i denne omgang. Helt ubevidst blev det overordnede tema ruller og wraps 🙂
Hr. kæreste tog nogle tortilla-wraps, smurte dem med Philadelphia, dryssede med purløg og lagde skiver af røget laks over. Rullede sammen, og pakkede dem individuelt ind i husholdningsfilm. Så var det bare med at skære dem ud i mundrette bidder før servering… Han lavede også en version med pesto, salat, agurk, semi-dried tomater og bresaola. Tasty!
Jeg stod for de vietnamesiske sommerruller, som I kan se på det nederste billede. Læg tynde risnudler i blød i varmt vand fra hanen. Kog nogle tigerrejer i deres skal i vand tilsat en smule salt, sukker og et skvæt eddike. Hæld kogevandet fra, og hæld over med iskoldt vand. Pil rejerne, flæk dem på langs og pil tarmen ud. Dræn nudlerne, og kog dem bløde i kogende vand.
Blød rispapir ud i en balje med varmt vand fra hanen. Drys lidt strimlede mynteblade på rispapiret, der er placeret på et skærebræt. Læg rejer på (evt. med den orange side nedad, så de skinner igennem rispapiret), salatblade og strimler af mango, agurk og lidt nudler. Rul rispapiret sammen om fyldet og pak rullen ind i bagepapir – ellers klistrer de sammen. Server med sojasauce.
Det er virkelig perfekt picnic-mad – og ikke så svært som det ser ud til 😉 Til dessert stod den på melon, mango og jordbær skåret i mundrette bidder. I glassene var der hjemmelavet lemonade. Glæder mig allerede til næste picnic!
Mmm, det ser lækkert ud! 😀
/Anna